sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Neuron

Neuron-nimisen lennokin kehittämisestä vastaa ranskalainen Dassault-yritys, mutta Neuronin runko on rakennettu esimerkiksi Saabin toimesta Ruotsissa. Ensi vuonna koneella on tarkoitus tehdä koelentoja myös Norrbottenissa, Ruotsissa.
Neuron on yksi maailman kehittyneimmistä lennokeista. Se voi tehdä itsensä näkymättömäksi tutkalle ja se voi kantaa entistä raskaampia aseita. Toistaiseksi kyse on kuitenkin prototyypistä, eikä sitä valmisteta sarjatuotantona.
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/58309-ruotsi-kehittamassa-uutta-asetta-tuotantoon-ensi-vuonna

http://www.chinadaily.com.cn/cndy/2013-04/08/content_16381701.htm

Neuron on varsin hieno drone. Tässä vaiheessa dronejen kehittämisessä on tärkeintä, että saadaan hyvä runko. Tekoälyä voi sitten parantaa jälkikäteen.
http://www.nationaldefensemagazine.org/blog/Lists/Posts/Post.aspx?ID=1101

Perinteisissä teollisuusroboteissahan ei ole ollut juurikaan älyä vaan vain kyky seurata jotain liikeratoja. Näkökykyäkin on perinteisesti käytetty teollisuudessa lähinnä laadunvalvonnassa. Mitään varsinaista tekoälyä teollisuuskäytössä ei käsittääkseni ole juurikaan käytetty, koska teollisuudessa halutaan, että järjestelmä toimii täysin ennustettavasti. Älykkäitä säätöjä on olemassa mutta niitä ei juurikaan käytetä teollisuudessa.
http://tietsikka.blogspot.fi/2013/04/deep-learning.html

Sotilasjärjestelmissä on käyttöä kehittyneemmille tekoälyille, koska ympäristö ei ole samallalailla säädelty kuin teollisuudessa. Dronet ovat väistämättä sotilasilmailun tulevaisuus, koska ne ovat halvempia suunnitella, potentiaalisesti tehokkaampia ja joustavampia kuin miehitetyt ratkaisut. Ihmisen ylivoima on katoamassa sotilasilmailussa ja se on hyvä.
http://www.aftonbladet.se/incoming/article16596977.ab

http://natonalla.blogspot.fi/2012/12/dronestagram.html

http://www.france24.com/en/20130407-france-usa-drones-military-defence-mali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti